Nieuwsflits

04 juli 2024

Vriendschapsbandjes Swifties

Taylor Swift fans, ook wel "Swifties" genoemd, hebben een nieuwe traditie opgepikt tijdens haar Eras Tour: het maken en uitwisselen van vriendschapsarmbandjes. Deze trend is geïnspireerd door een regel uit haar liedje "You're on Your Own, Kid" waarin ze zingt over vriendschapsarmbandjes. Fans maken kleurrijke armbandjes met kralen en dragen ze naar de concerten om ze daar te ruilen met andere fans. Elk armbandje kan een speciaal betekenis hebben, zoals de titel van een liedje of een album van Taylor Swift. Het maken en uitruilen van de armbandjes zorgt voor nieuwe vriendschappen onder de fans. Mensen die het normaal bijvoorbeeld spannend vinden om op iemand af te stappen, doen dat wel voor de bandjes en vinden op deze manier soms een nieuwe vriend of vriendin. Dit weekend treedt Taylor Swift op in Amsterdam, sommige Swifties zijn al maanden bezig met het maken van de vriendschapsbandjes. Wat vinden jouw leerlingen van dit nieuws? Bespreek het met de korte werkvorm ‘Emojis'.

Emojis

Stap 1:
Laat het nieuwsbericht op het digibord zien. Vraag de leerlingen of ze van het nieuws gehoord hebben en vat het bericht kort samen.

Stap 2:
Deel de werkbladen ‘Emojis’ uit. De leerlingen vullen in welke emoji het beste bij hun gevoel past wanneer ze dit nieuwsbericht horen.

Stap 3:
Bespreek na:
- Welke emoji heb je gekozen en waarom?
- In dit artikel maken mensen nieuwe vrienden doordat ze allebei fan zijn van Taylor Swift. Heb jij door je hobby’s of interesses eens een nieuwe vriend gemaakt?
- Hoe is het voor jou om op nieuwe mensen af te stappen? Vind je dit makkelijk/moeilijk, waarom?