Welkom

Mijn recente lessen

Je hebt op dit moment nog geen recente lessen. Bekijk het lessenoverzicht en start een les.

Hulp en informatie

Hier vind je praktische handvatten om te werken met Qompas voor de klas.

De poster ‘Ga in gesprek’ is te bestellen in A1-formaat. Voor € 9,95 inclusief BTW en verzendkosten ontvang je vijf posters. Bestellen kan door een mail te sturen naar helpdesk@qompas.nl.

In het nieuws

Erkenning diploma praktijkonderwijs

Leerlingen van het praktijkonderwijs ontvangen dit jaar voor het eerst een officieel landelijk erkend schooldiploma. Eerder ontvingen de leerlingen alleen een bewijs voor de vakken die ze hebben gevolgd. Dit jaar is de wet aangepast, omdat voormalig Onderwijsminister Arie Slob vindt dat leerlingen in het praktijkonderwijs net zoveel waardering verdienen als leerlingen van andere schoolniveaus. Wat vinden de leerlingen in jouw klas eigenlijk van de verschillen tussen schoolniveaus? Is het één beter dan het ander? En zijn zij tevreden met het schoolniveau waarop ze zitten? Bespreek het met elkaar in de klas met de les ‘Schoolniveaus.’ De les is geschikt voor leerjaar 3 t/m 6 van het vmbo, havo en vwo.

Bekijk dit bericht
Bij dit onderwerp past deze les:

Schoolniveaus

bekijk de les

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende organisaties om ons lesaanbod te verrijken en versterken. Ook denken we graag mee over burgerschap op jouw school of (leraren)opleiding.

Logo Amnesty International Logo Omapost Logo IVN Logo NHL Hogeschool Logo Anne Frank stichting