Focusgroep Qompas voor de klas

Wij maken ons lesmateriaal voor Qompas voor de klas samen met het onderwijs. Om die reden hebben we een focusgroep opgericht. Behalve docenten, decanen en directeuren hebben ook organisaties zoals Expertisepunt Burgerschap een stem in de bijeenkomsten. De focusgroep geeft aan welke behoeften er leven in het werkveld.

Burgerschapsportfolio

Op dit moment zijn we een burgerschapsportfolio aan het ontwikkelen voor Qompas voor de klas, omdat de inspectie onder andere vraagt om inzichten in de ‘resultaten’ van leerlingen. De eerste versie van ons burgerschapsportfolio wordt gelanceerd tijdens het schooljaar 24-25.

Ben jij coördinator burgerschap en ben je op zoek naar een manier om de resultaten van je leerlingen te verantwoorden en te ‘meten'? Wil je input leveren over hoe jij een burgerschapsportfolio het liefst voor je ziet? Meld je aan voor de focusgroep en denk mee tijdens een aantal (online) sessies.

Meld je aan middels het formulier aan de rechterkant, dan nemen wij contact met je op!

NB: De focusgroep gaat over de module Qompas voor de klas: klassikale lessen voor burgerschap en LOB en heeft geen betrekking op de LOB methodes van Qompas.

Ik meld mij aan voor de focusgroep